Climate Change | Serge De Gheldere

De 36-jarige Serge de Gheldere is CEO van Futureproof/ed, een van de eerste bedrijven die zich exclusief richt op producten / diensten die duurzaamheid, design en kwaliteit met elkaar verzoenen. Met andere woorden: een TED spirit catcher.

Serge heeft een diploma in elektromechanica, met een master in polymeer- en composiettechniek. Hij werkte met succes aan het eerste systeem om door bloed overgedragen pathogenen in bloedplaatjestransfusieproducten te elimineren (waarvoor hij twee patenten ontving).

Deze ervaring in materiaalkunde, mechanische en elektrival engineering en fabricage veroorzaakte een natuurlijke evolutie naar FutureProof / ed: manieren vinden om betere producten te ontwikkelen en ontwerpen. Producten die aantrekkelijker, levensverbeterend, milieuvriendelijk, ecologisch intelligent zijn in zowel product- als ruimteontwerp en de werkplaats, trainingsprogramma’s en consultancy om overal dit nieuwe denken te helpen injecteren. Daartussenin is Serge een designer-in-residence in het xDesign-programma aan de Yale University.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=_gX6mXtlQQc

Meer informatie over duurzame energie:
> www.zonne-energiegids.be/zonnepanelen/
> Duurzame energie