World Peace Gamer | John Hunter

John Hunter, afgestudeerd aan de Virginia Commonwealth University, is een begaafde en bekroonde leraar en onderwijsconsulent die zijn leven heeft gewijd aan het helpen van kinderen om hun volledige potentieel te realiseren. Hij heeft zijn onderwijs- en artistieke talenten gecombineerd om unieke onderwijsprogramma’s te ontwikkelen met behulp van multimediasoftware in creatieve schrijf- en filmcursussen. Hij reisde en bestudeerde vergelijkende religies en filosofie in heel Japan, India en China.

Waarom naar hem luisteren? Deze leraar en ‘wereldburger’ ontwierp het World Peace Game met drie verdiepingen voor kinderen in het basisonderwijs, om de verbondenheid van de wereldwijde gemeenschap en de dreigende oorlogsdreiging te onderzoeken. De kinderen worden zelf wereldleider met als uiteindelijk doel Wereldvrede te bereiken. Tegelijkertijd leren ze comfortabel leven en werken in het onbekende.

De bekroonde documentaire ‘World Peace and other 4th-Grade Achievements’ volgt John en zijn negenjarige studenten terwijl ze reageren op een voortdurende reeks militaire, economische en milieucrises. Zoals een van hen getuigt: ‘Ik leef wat de oude generaal Sun Tzu zei! Ik win deze veldslagen en dus ga ik min of meer veldslagen aan, nog meer veldslagen …’

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=hNmomqvXgHk
Website: www.worldpeacegame.org